Friday, January 7, 2011

5 cameralampen vergeleken

Ik kwam deze test tegen van iemand die 5 cameralampen in een donkere kamer tegen een muur aan scheen. 3 van de lampjes heb ik zelf: de Z96, de LitePanels Micro en de NG126 (alhoewel die bij mij de CN126 heet) Daarnaast heeft ie de Yuongno 135 en 160 getest. (de getallen staan voor de hoeveelheid LED-jes in de lamp)
De grootste manco's die hij tegenkwam bij een aantal lampjes is het feit dat ze niet goed gebalanceerd zijn voor daglicht.  De filters zijn ook niet 'kleurecht'. (Maar daar kun je gels voor kopen bij de fotozaak.) De Z96 en de LitePanels scoren hierin goed.
Een heel duidelijke uitslag is er niet: voor de prijs krijg je tegenwoordig veel lamp voor weinig geld. Maar voor een allround cameralampje is de Z96 toch wel testwinnaar.

Waar hij niet op getest heeft, is 'flickering', het fenomeen dat er geen constante, evenwichtige lichtstroom wordt geproduceerd. Dit is natuurlijk funest als je een interview draait. Omdat de lampjes zo goedkoop gemaakt worden, loop je dus gewoon het risico dat je een rotte appel koopt. Met de LitePanels die ik voor 250,- heb gekocht, koop je wel die zekerheid.


Cheap LED VIdeo Lights Shootout. from Frank Glencairn on Vimeo.

No comments:

Post a Comment