Thursday, December 23, 2010

Nieuw LED-lampje net binnen: de CN-126

In navolging van de HDV-Z96, die ik een aantal maanden geleden heb gekocht, wilde ik ook een vergelijkbaar lampje met 126 LEDs proberen. Meer LEDs, meer power, meer spreiding van het licht. En dat betekent in de praktijk dat je wat meer afstand kan nemen van je onderwerp.
Ik heb hem nog niet tijdens een opdracht ingezet, maar de eerste indruk is redelijk. Hij is wel een beetje groot voor op een camera als mijn EX1. De Z96 past meer qua verhoudingen. De bouwkwaliteit is niet om over naar huis te schrijven, plastic behuizing, maar als je er geen gekke dingen mee doet, moet ie een tijd mee kunnen gaan.

Er zit een grote dimmerknop op en, waar ik erg blij mee ben, je hebt niet alleen de mogelijkheid om Sony NPF-serie batterijen te gebruiken, zoals bij de Z96, maar je kunt ook oa grote Panasonic batterijen gebruiken. Ik heb ontdekt dat een Sony kloon van een oud mini-dv cameraatje nu ook weer nut heeft! Je kunt natuurlijk ook AA's gebruiken. Er zit een knopje en vier kleine lampjes achterop de behuizing waarmee je de capaciteit zou kunnen meten.
Verder zit er -tres sjiek- een hardplastic hoesje bij met 3 hardplastic filters: een witte, oranje en roze(!) en een voetstandje. Die is wel erg gammel maar ik heb hem op mijn bureau wel kunnen gebruiken om bij te schijnen. Al met al geen slechte deal voor 38, - thuisbezorgd.


2 comments:

 1. heb net een besteld bedankt voor de link naar de verkoper.. mooie deal! Ze zijn nu 30 incl verzendkosten!

  Moest je er lang op wachten?

  Gr Johnny.rinsma@kpn.com

  ReplyDelete
 2. Als ie uit China komt (herinner me niet meer) duurt het soms een maand of langer.

  Veel plezier ermee!

  ReplyDelete