Sunday, December 12, 2010

First DSLR Meetup in Amsterdam groot succes!

Ik was er gisteren bij- een meeting van overwegend DSLR-gekken en een gemengde klonter videofreaks, georganiseerd door Gert van HDDSLR.nl  Dit alles afgetopt met de grote man himself, DSLR-goeroe Philip Bloom. Het programma begon in een café op het Centraal Station Amsterdam en eindigde bij de hoeren op de Wallen. (op speciaal verzoek van mr Bloom himself overigens, die alleen zou komen als hem een bezoek aan een koffiesjop en aan de hoeren werd beloofd, zo deed de ronde.)

Het was een leuk -en enigszins rommelig- 'programma', waar het vooral ging om het samenzijn met gelijkgestemden-en het uitwisselen van ervaringen. In die opzet is het meer dan geslaagd.
De tour begon met een tocht op de onvermijdelijke rondvaartboot, gevolgd door wandelingen door de stad waarbij gids Jan van der Meer als (de door de wol geverfde) dorpsclown fungeerde die ons zingend, fluitend en dansend door de stad leidde.
Er werd flink geouwehoerd over gear, rigs, werk en projecten en visitekaartjes wisselden gretig van hand, maar bovenal werd er veel, heel veel video gedraaid. De pakweg 100 man (en een enkele vrouw) trok als een veelkoppig beest door de stad, of beter nog, als een zwerm Afrikaanse sprinkhanen die alles op hun weg verzwolgen. In ons geval stortten we ons als uitgehongerde insecten op alles wat fotogeniek was (of wat daar voor door ging: een zwerver, het I AMsterdam-beeld op de Singel, straatmuzikanten, het hele arsenaal aan beeldcliche's passeerde de revue.
Ik moest om een uur of 17.00 afhaken, toen het gezelschap La Place van V&D binnenliep om aldaar te gaan avondeten. (het enige etablissement dat in staat was een zwerm sprinkhanen op z'n wenken te bedienen...) Om 19.00 zou er vanaf de Dam richting de Wallen worden gewandeld, alwaar de gehele groep zich kon verlustigen aan een dame van lichte zeden. Met de camera, welteverstaan.
Ik was er niet bij maar had graag gezien hoe Philip Bloom voor het oog van een dikke 100 camera's het rooie velours van de gordijntjes zou dicht trekken. Cheers, mate!

(een videoverslag volgt vandaag of morgen)

No comments:

Post a Comment