Sunday, November 28, 2010

5 GEWELDIGE GRATIS PROGRAMMA'S

Er zijn geweldige commerciële applicaties voor film- en videoproducenten maar er is een groot aantal programma's waar geen cent voor hoeft te worden betaald! Veel van die programma's zijn zo te gebruiken door professionals in de film- en televisiewereld. Hier zijn er 5 op een rij:

1) GIMP. Fotobewerkings-programma. Voor wie geen Photoshop (nodig) heeft. Heel veel mogelijkheden voor het bewerken van foto's en graphics. Start lekker snel op.
2) VLC MEDIA PLAYER. Alles wat niet opent in Windows Media Player of Quicktime Player opent hier wel in. (meestal) Licht en stabiel programma. Werkt op Mac en PC.
3) MPEG STREAMCLIP. Alled editors die ik ken, maken hier gebruik van. Voor het omzetten van codecs is dit vaak de eerste keus, helemaal nadat Quicktime Pro van de kaart geveegd is.
4) AUDACITY. Audio-editor en recorder. Ook zo'n lichte en krachtige applicatie. Als je snel en simpel audio wilt bewerken of iets wilt opnemen is dit een uitstekende keus.
5) HANDBRAKE. Voor het rippen van dvd's is dit een uitstekend programma. Ik heb bv materiaal van een tv-uitzending dat ik wil gebruiken in een montage. Het oorsponkelijke materiaal is niet meer beschikbaar. Handbrake to the rescue!

met dank aan: www.nofilmschool.com

No comments:

Post a Comment